Zajęcia kulinarne wznowione!

Podczas poniedziałkowych i wtorkowych zajęć kulinarnych przygotowywaliśmy sałatkę z wędzonym kurczakiem. Dzieciaki ze starszej grupy nie zapomniały, jak się kroi i sumiennie podchodziły do pracy.

Nowicjusze z wtorkowej grupy też bardzo ładnie dawali sobie radę. Jak to mówią: "Pierwsze koty za płoty". Grupy poznawały oraz dopracowywały technikę krojenia w kostkę. Poniżej podaję przepis na sałatkę:

2 udka z kurczaka wędzonego, woreczek białego ryżu ugotowanego na sypko, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 papryki (żółta, czerwona), 5 sztuk ogórków konserwowych, 1 puszka kukurydzy, sól, pieprz, majonez. Wszystkie produkty kroimy w kostkę, łączymy z ryżem, kukurydzą, dodajemy sól, pieprz oraz majonez. Smacznego - Ela Wasylów.