Sałatka po chłopsku

Hej, cześć, czołem! Witajcie ponownie. Na naszych kolejnych zajęciach kulinarnych nie brakowało emocji związanymi z przygotowaniem, tym razem sałatki po chłopsku, która wzięła się od sałatki szwabskiej.

Jak obiecałam, dzieciaki otrzymały ode mnie małe upominki. Na każdych zajęciach dzieci mogą dać upust swojej twórczej wyobraźni, co zostaje przedstawione na tablicy korkowej po lewej stronie od wejścia głównego. Są jeszcze miejsca dla grupy czwartkowej i zapraszam do zapisów. Grupa czwartkowa rozpoczyna zajęcia od 06.02.2020 r. Poniżej podaję przepis.
Składniki:
- ziemniaki ugotowane w mundurkach
-kiełbasa
-ogórki kiszone,
-cebula czerwona,
-koperek,
-jajka ugotowane na twardo,
-majonez,
-sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki kroimy w "półksiężyce", kiełbasę przesmażamy na suchej patelni bez tłuszczu, ponieważ kiełbasa musi się wytopić i zrobić chrupiąca. Wszystkie składniki, gdy kiełbasa ostygnie, łączymy ze sobą, przyprawiamy do smaku i dodajemy majonez. Prosto i smacznie! Można zmodyfikować sałatkę i dodać trochę pikantności w postaci świeżo zmielonych płatków chilli. Smacznego – Ela Wasylów.